REIKI” Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΖΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Είναι πια γνωστό σε όλους η άφθονη ζωτική ακτινοβώλα ενέργεια που υπάρχει εν αφθονία γύρω μας, σε ολόκληρο το ζωτικό μας πεδίο.

Πριν πολλά χρόνια, ένας Ιάπωνας Βουδιστής ο δρ.MIKAO USUI, ύστερα από μια αιφνιδιαστική ερώτηση που δέχτηκε από έναν μαθητή του, κατά πόσο μπορεί κάποιος να θεραπεύσει με τα χέρια όπως έκανε και ο Ιησούς, αποφάσισε να ανακαλύψει το μυστικό προσέλκυσης της θεραπείας με την επαφή. Μετά από πολλά χρόνια αναζήτησης και ενώ δεν είχε οδηγηθεί κάπου που να υπήρχε ένα νόημα, σκέφτηκε να περάσει σε μια περίοδο αυτογνωσίας και διαλογισμού, μήπως μέσα στην σιωπή έβρισκε την λύση. Πράγματι μετά από 21 μέρες διαλογιστικής ανάπαυλας, φωτίστικε τα ενεργειακά σύμβολα του Reiki, τα οποία διοχέτευαν στο ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου το φως της θεραπείας.

Το ονόμασε Reiki από το Rei που σημαίνει κάτι το μυστήριο και θαυματουργό και από το ki που σημαίνει για τους Ιάπωνες ζωτική ενέργεια.reiki2

Το υπόλοιπο της ζωής του ο Usui το αφιέρωσε στην διάδοση και διδασκαλία της θαυματουργής αυτής μεθόδου, ίδρυσε το 1922 στην Αογιάμα της Ιαπωνίας μια σχολή Reiki και προσπάθησε να μυήσει τον κόσμο στην πνευματική ανάπτυξη μέσα από την ροή της ενέργειας αυτής. Η σχολή αυτή η “Usui Reiki Ryoho Gakkai”, λειτουργεί και σήμερα, συνεχίζοντας τις πρακτικές θεραπείας του ίδιου του sensei.

Δίπλα του και για ακρκετά χρόνια, μαθήτευσε και μυήθηκε στον βαθμό του Shihan(Διδασκαλίας), ένας αρχιποπλοίαρχος του πολεμικού Ναυτικού, ο Hayashi Chujiro. Έγινε ένας από τους διευθυντές της σχολής, ο οποίος μετά την συνταξιοδότησή του άνοιξε μια δική του κλινική Reiki την Hayashi Reiki Kenkyu Kaiκαι μύησε 13 δασκάλους. Ο Hayashi αναγνωρίστικε ως ο Δεύτερος Grand Master Reiki.

Το Reiki ήρθε στη δύση από την Τρίτη αναγνωρισμένη Grand MasterReiki, την Ηawayo Takata το 1938, όταν ο Ηayashi sensei την μύησε στο Shihan . Από τότε πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τα άπειρα οφέλη του, είτε  μέσα από θεραπείες είτε μέσαα από την μαθητεία του. Η αλήθεια είναι ότι βάζοντας κάπιοιος το Reiki στην καθημερινότητά του, τότε μόνο θα ανακαλύψει το μεγάλο δώρο αυτό από την Πηγή.

Μια θεραπεία Reiki μπορεί να σε οδηγήσει ή σε μια απόλυτη χαλάρωση, ή σε ένα βαθύτερο μονοπάτι του εαυτού σου που καλείσαι να το φωτίσεις με αγάπη και θεραπεία. Τα αποτελέσματά του είναι άμεσα και εμφανή σε οξείες καταστάσεις, όπως κόψιμο ή κάψιμο, όπου βάζοντας τα χέρια σου εκεί μέσα σε 5 λεπτά η ενέργεια έχει κάνει το θαύμα της και δεν υπάρχει ούτε πληγή ούτε κάψιμο. Όμως και σε χρόνιες και δύσκολες καταστάσεις, το Reiki πάει πολύ βαθύτερα ώστε να βρει την αιτία που προκαλεί το αποτέλεσμα που βιώνουμε στο σώμα μας.

Η μαθητεία τώρα στο μονοπάτι αυτό είναι μια πραγματική αποκάλυψη ενός άλλου τρόπου ζωής και συμπεριφοράς, μέσα από την ενέργεια της αυτοθεραπείας και της αγάπης. Όταν κάποιος αποφασίσει να μυηθεί στο Reiki, τότε αυτόματα θέτει τον ίδιο στην ενέργεια της προσφοράς και της θετικής ανάπτυξης του εαυτού του και κατ’επέκταση του γενικότερου συνόλου.

Μέσα σε  ένα διήμερο σεμινάριο  ο ενδιαφερόμενος, απλά γίνεται ένα κανάλι της συμπαντικής αυτής ζωτικής ενέργειας, έτοιμος να την μετδώσει στον εαυτό του, στους φίλους του, στους συγγενείς, στα ζώα, στα φυτά, στο χώρο που ζει και εργάζεται.

Επειδή μιλάμε για συμπαντική ενέργεια, ένας ασκούμνενος Reiki,πάντοτε μεταδίδει μια τέτοια ενεργειακή δύναμη και ποτέ αυτή του δικού του ενεργειακού πεδίου. Δηλαδή δεν έχει καμία εξάντληση και επίπτωση στο ενεργειακό και φυσικό του σώμα μετά από μια θεραπεία Reiki. Πάντοτε η ενέργεια ρέει με την δική της σοφία, χωρίς να κατευθύνεται από κανέναν και χωρίς καμία συγκέντρωση του νου.reiki3

Δύο μέρες είναι αρκετές λοιπόν, ώστε να μάθετε τα μυστικά της μεθόδου αυτής και να γίνετε κανάλια ροής της ζωτικής ενέργειας του Reiki, η οποία θα σας ακολουθεί και θα σας στηρίζει για το υπόλοιπο της ζωής σας...δεν θα σας εγκαταλήψει ποτέ ακόμη και αν εσείς αποφασίσετε να μην χρησιμοποήσετε τα χέρια σας σε κανέναν και ποτέ ξανά.

Δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για να μάθει κάποιος το Reiki. Είναι τόσο απλό και άμεσο, που είναι προσιτό απλά σε οποιονδήποτε επιθυμεί να έχει ένα θεραπευτικό εργαλείο στα χέρια του.

H Δασκάλα μου Πιππη Ελενη βρίσκεται στο μονοπάτι του reiki εδώ και 17 περίπου χρόνια. Γνώρισε και βίωσε τα πρακτικά οφέλη του reiki τόσο στον εαυτό της όσο και στους γύρω της. Η πορεία  αυτή την οδήγησε μετά από πολλά χρόνια στην διδασκαλία του και στην αφοσίωσή της προς αυτή την ενέργεια της αγάπης και της προσφοράς.

Διοργανώνη στο χώρο της σεμινάρια εκμάθησης reiki, που γίνοντα κατά βάση Σαββατοκύριακα, καθώς και διαλογιστικά γκρουπ, σεμινάρια αυτογνωσίας και παρέχη θεραπευτικά ενεργειακά μασαζ σε όποιον το επυθιμεί.

Κλείσιμο συνεδρίας και για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το reiki

ΓΚΡΑΖΙΝΑ & ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΣΤΕΦΑΝΙΑΚ

Usui Reiki Master Teacher

www.ginacentrum.gr

Τηλ. 2130042330 ,6948886312, 6973371939

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


VEDIC ART Εργαστήριο ζωγραφικής